Granulaat Rubber

Granulaat is materiaal in korrelvorm, of in de vorm van korrelig poeder.

Het granulaat wordt door verwarming gesmolten en onder druk in de gewenste vorm geperst.

Het verwerkingsprocess van de gerecycelde autobanden kost meestal enorm veel wamte energie. Maar de fabrieken waarmee Stockz samenwerkt hebben een nieuwe technologie ontwikkeld waardoor er veel minder energie nodig is om Granulaat rubber te ontwikkelen. Hierdoor is het granulaat rubber van Stockz B.V. de meest mileuvriendelijke rubbersoort.

Het materiaal ook wel bekend staat onder de naam rubbergranulaat of granulaat rubber. Het rubber wordt uitsluitend geproduceerd uit gerecyclede autobanden van westerse oorsprong en bevat dus een laag roetgehalte. Al onze rubberen vloeren zijn reach compliant. Dit is met name goed om te weten voor de mensen die met regelmaat huidcontact hebben met het rubbermateriaal. Het granulaat wordt onder hoge druk (tot maximaal 1250kg/m3) geperst, is verrassend multifunctioneel, licht van gewicht en heeft een lange levensduur. Het past om deze redenen perfect in bijna ieder Bouwbesluit. Na gebruik is het duurzame materiaal tevens volledig recyclebaar.

Het rubber dat Stockz levert wordt op een milieu vriendelijke manier vervaardigd.
Granulaat van gerecyclede autobanden, vrachtwagenbanden en diverse technische rubbers worden samengeperst tot grote cilinders. Deze grote rollen worden vervolgens afgesneden/geschaafd tot rubber matten/platen. Bij diverse leveranciers van Stockz gebeurd dit gehele proces op een zeer lage temperatuur, waardoor er beduidend minder energie nodig is voor de vervaardiging. Dit in tegenstelling tot de meeste andere producenten.

Rubbergranulaat is in verschillende afmetingen en uitvoeringen op korte termijn leverbaar. Het door recycling verkregen en hard geperste granulaatrubber wordt gebonden met een hoogwaardige polyurethaan binder. De menging, persing en uitharding van het granulaat en PU binder vindt plaats in grote cilinders en wordt daarna op diverse aspecten grondig getest om de kwaliteit ervan te garanderen. Na de productie wordt het dan nog cilindervormige product op een gewenste dikte afgeschild, versneden en opgeslagen.

Granulaat rubber kan in veel gevallen qua kleur aangepast worden aan de behoefte van de klant. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact Us

You can send us a message here and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search